Сряда, 10 Мар 2021
    
Крими

Полицаите от Четвърто закопчаха четирима от контингента

  08.12.2020 16:25  
Полицаите от Четвърто закопчаха четирима от контингента

Четирима криминално проявени бургазлии и стари познайници на служителите на реда, бяха установени и задържани от служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и Четвърто Районно управление – Бургас. Задържанията са осъществени в рамките на седмица след нова поредица от криминални прояви, извършени от бургазлиите. В резултат на отличните съвместни действия с Бургаска районна прокуратура на трима от извършителите е наложена мярка „задържане под стража”, а на четвъртия – мярка „домашен арест”.

Първият от бургазлиите - 36-годишен с богато криминално минало (многократно установяван, като извършител на престъпления от общ характер на територията на Бургас-град) е задържан от служители на Четвърто Районно управление – Бургас при извършването на поредната взломна кражба в частен дом, разположен на ул. „Ален мак” и обитаван от 38-годишен бургазлия.

Маскираният извършител проникнал в жилището, чрез разбиване на дограмата на терасата, като прекъснал електрозахранването на къщата. Влязъл в една от стаите, държейки палка и отвертка, и заплашил със саморазправа собственика на дома и гостувалите по същото време негови приятели. До физически сблъсък не се стигнало, но нападателят е разпознат от присъстващите в къщата. По случая е образувано бързо производство.

36-годишния бургазлия е извършител на множество кражби и грабежи и неведнъж е повреждал чуждо имущество.

Не са рядкост и отправяните от него заплахи и закани към живущи в бургаския комплекс „Меден Рудник”.

Регистриран е, като извършител на многократни кражби от магазин за хранителни стоки в комплекса, а престъпленията му са документирани и от камери за видеонаблюдение, изградени в супермаркета.

Неведнъж са получавани и сигнали за създавани проблеми от 36-годишния криминално проявен на територията на различни бензиностанции в к-с „Меден Рудник”, който използвал вещи и консумативи от вериги бензиностанции без да извърши необходимото плащане. Привлечен е в качеството на обвиняем по чл. 170, ал.2, вр. ал. 1 от НК и с постановление на Бургаски районен съд му е наложена мярка за неотклонение «задържане под стража»

60-годишен криминално проявен и осъждан мъж от с. Маринка е задържан от служителите на Четвръто Районно управление – Бургас за това, че подгонил с хладно оръжие / нож/ свой 32 годишен съселянин след възникнал помежду им спор. Мъжът крещял и отправял закани и заплахи за живота и здравето на съселянина си, което наложило задържането му и образуването на бързо производство по чл. 325, ал. 2 от НК.

Спрямо 60-годишния мъж е образувано и друго досъдебно производство за извършване на непристойни действия в района на детската градина в с. Маринка, използване на нецензурен език, размахване на кухненски нож и показване на половите органи в района на детската градина, което приключило с осъдителна присъда. Привлечен е в качеството на обвиняем и с постановление на Бургаски районен съд му е наложена мярка за неотклонение «задържане под стража».

С такава мярка е и 42-годишен бургазлия, криминално проявен и осъждан, който откраднал бензинов агрегат за ток от бракуван микробус, без регистрационни номера, паркиран в двора на новострояща се кооперация в близост до бл. 91 в ж.к. „Меден Рудник”. Впоследствие е установено, че бургазлията откраднал и CD Player от лек автомобил „Сеат Ибиза”, с бургаска регистрация, паркиран пред бл. 101 в к-с „Меден Рудник”. Констатирано е, че 42-годишния извършител на кражбите е освободен от бургаския затвор на 09.10.2020 г., където излежавал присъда за престъпление по чл. 330 ал. 1 от НК.

Четвъртият бургазлия, който е с мярка за неотклонение "домашен арест", е 42-годишен криминално проявен, спрян за полицейска проверка на пътя между с. Черни връх и минно селище „Върли бряг”, докато управлявал л.а. „Мини Купър”, със софийска регистрация. Установено е, че бургазлията е неправоспособен водач (с отнета шофьорска книжка), който шофира в срока на изтърпяване на наказание за управление на МПС без свидетелство за правоуправление.

Водачът е тестван за употреба на алкохол, като дрегера отчел отрицателен резултат, но отказал тест за наркотични или упойващи вещества. Отказал е да даде и кръв за химичен анализ. Задържан е за срок от 24 часа. Привлечен е в качеството на  обвиняем по чл. 343 В, ал.2 от НК, като състав на Бургаски районен съд му наложил мярка за неотклонение «домашен арест».


Анкета

Притеснявате ли се от нов пик на COVID-19?


Резултати

Мнения

Мнения
Не беше сега моментът
  08.12.2020 18:26      

С постъпката си играчите на Нефтохимик лепнаха най-срамното петно на клуба в неговата историята