Понеделник, 08 Мар 2021
    
Айтос

Без празник и фойерверки запалиха коледните светлини в Айтос

  08.12.2020 11:28  
Без празник и фойерверки запалиха коледните светлини в Айтос

Тази година айтоските деца не посрещнаха Дядо Коледа и Снежанка на площада. Нямаше ги и палавите читалищни джуджета, които всяка година, в началото на м. декември с много танци и весел шум дават тон за празнично настроение в Айтос. Нямаше празник и коледни песни, но елхата грейна и празниците са в ход. Живото коледно дръвче в центъра ще създава усещането за празник, макар и по-различен този път.

Дните до Коледа тази година са време и за благодарност - на лекарите, медицинския и немедицински персонал на общинската болница за тяхната всеотдайна работа всеки ден, всеки час. За нашата благодарност към всички учители, полицаи, социални работници, кметове, които са на първа линия при хората, тогава, когато се налага.

Не случайно елхата в Айтос грейна в деня на св. Амвросий, извършил много и различни чудеса. Без фойерверки и тържество, но с много вяра и надежда. Нека си пожелаем да бъдем здрави, смирени, добри!

Приятна атракция за деца и възрастни и тази година е светещата коледна шейна на Дядо Коледа с еленчета, която ще бъде запечатана в много снимки и фотосесии. Има и пощенска кутия, в която малчуганите могат да пуснат своето писмо до Дядо Коледа и да очакват отговор от добрия старец. Ако, разбира се, са написали името и адреса си!

НП


Анкета

Притеснявате ли се от нов пик на COVID-19?


Резултати

Мнения

Мнения
Празни заведения – пълни улици
  04.12.2020 17:06      

Като гледам, цифрите в ежедневните бюлетини не спадат драстично, а уж до 21 дни трябваше да видим разлика от новите мерки.