Понеделник, 08 Мар 2021
    
Бургас

Какво време ни очаква в следващите дни

  08.12.2020 08:59  
Какво време ни очаква в следващите дни

Валежи над голяма част от страната се очакват, като в рамките на деня ще започнат да спират постепенно, най-късно в североизточните райони.

Жълт код за снеговалежи е обявен за 7 области на Западна и Северна България, а за валежи и от дъжд, и от сняг е обявен за 5 области в Североизточна България.

Обилен сняг ще вали в областите Врачанска, Монтанска, София област, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска. В тези области ще вали сняг, в равнинната им част ще се образува снежна покривка - между 5 и 10 см, в планинските райони до 15-20 см.

Дъжд и сняг ще вали в областите Търговищка, Разградска, Силистренска, Шуменска и Добричка. В тези области валежите ще са от дъжд, а количествата се очаква да бъдат между 25 и 30 л/кв.м. Със застудяването дъждът ще се примесва със сняг.

Ще духа вятър от североизток, като постепенно ще отслабва, в Източна България ще бъде до умерен от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса, за София около 1 градус.

Максималните температури ще са между 5 и 10 градуса, по-ниски в северозападните райони, по Черноморието около 10 градуса, за София около 5, в Северна България 3-4, в южните райони около 8-10 градуса.

В сряда и четвъртък от юг-югозапад ще се пренася топъл въздух и температурите ще се повишат, особено в Източна България, където вятърът от южната четвърт ще е умерен, временно силен.

Облачността ще е по-често значителна. Ще има и валежи, предимно от дъжд, а в четвъртък има повишена вероятност да са значителни по количество.


Анкета

Притеснявате ли се от нов пик на COVID-19?


Резултати

Мнения

Мнения
Празни заведения – пълни улици
  04.12.2020 17:06      

Като гледам, цифрите в ежедневните бюлетини не спадат драстично, а уж до 21 дни трябваше да видим разлика от новите мерки.