Неделя, 26 Дек 2021
    
Любопитно

Шаран за Никулден по рецепта на Махмуд ал Байруми

  05.12.2020 20:09  
Шаран за Никулден по рецепта на Махмуд ал Байруми

Михаил КОЛЕВ

По традиция на Никулденската трапеза винаги трябва да присъства шаран. Пред вестник "Черноморски фар" любителят-кулинар Махмуд ал Байруми, участник в едно от изданията на кулинарното състезание "Мастър шеф", сподели рецепта за това как може да приготвите сладководната риба.

Необходими продукти и начин на приготвяне:

За маринатата: 500 мл вода, 3 с. л. брашно, сокът на 2 лимона, кората от двата лимона, сол. Поставяме шарана в нея, като се кисне 6 - 12 часа. След това измиваме шарана, печем го с плънка по желание, полят със зехтин или нарязан на шайби, оваляни с галета, в която сме сложили подправки по избор. Шайбите се пекат 20 минути на 180 градуса.

Подходяща гарнитура от варени картофи и зелена салата.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
ГОВОРЯТ ЕКСПЕРТИТЕ: Доц. Кунчев с прогноза идва ли най-после краят на пандемията
  26.09.2021 12:14      

Намираме се в плато, макар да има леко повишаване на броя новозаразени. Надеждите са ни, че може