Вторник, 02 Мар 2021
    
Бургас

70 именити бургазлии отправят своя видеопоздрав за празника на града

  06.12.2020 08:04  
70 именити бургазлии отправят своя видеопоздрав за празника на града

Те са талантливи, известни, успели, умни, амбициозни... Но наред с това безкрайно обичат родния Бургас и с удоволствие се съгласиха да поздравят своите съграждани по случай Никулден. Така че днес в информационните канали на кмета Николов и Общината в социалните мрежи ще бъдат публикувани 16 емоционални видеа. Това ще се случва в паузите между традиционните събития, които присъстват задължително в празничната програма за 6 декември (https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/44824).

Във видеата ще чуете емоционални думи от 70 именити бургазлии на всякаква възраст, както и от няколко известни приятели на града. Сред тях има музиканти, шеф готвачи, художници, преподаватели, филмови дейци, писатели, актьори, лекари, талантливи деца и др.

"Златната снимка" на имениците тази година представлява 6-минутно видео с музикален фон, включващо фотографиите, които ни изпратихте през изминалите дни. Очаквайте го в социалните мрежи след 13 часа.

Днес ще можете да гледате в ранния следобед също така четири специално подготвени кратки филмчета, посветени на Никулден:

* Млади бургаски творци четат литературни произведения.

* Филм за Галерия "Баев", от който ще научите много за постоянната експозиция, посветена на художника Георги Баев, а също и за неговата личност.

* Филм за Регионален исторически музей - той ще ви запознае с най-интересните находки от тази година, които удължават историята на Бургас чак до времето преди Исус.

* Филм за Бургаска художествена галерия "Петко Задгорски" - той ще ви разходи из иконната зала на галерията с най-ценните й експонати. Ще узнаете и за четирите картини от Владимир Димитров - Майстора, които се съхраняват там.

Отново онлайн ще разберете кой е бургаският Художник на 2020-а година.

И за финал - с много въображение и вдъхновение беше предварително заснет и нестандартно монтиран никулденският онлайн концерт. В него ще чуете любими бургаски песни от любими бургаски изпълнители от няколко поколения.

 

* Всичко изброено можете да гледате във ФБ страниците на кмета Димитър Николов - https://www.facebook.com/dnikolov.eu  и на Община Бургас - https://www.facebook.com/Burgas.Municipality, както и в Инстаграм профила на градоначалника.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Адвокат Калоян Кръстевич: Адвокатурата в България има далеч по-важни проблеми от това дали ще носим тоги
  01.03.2021 12:56      

Преди дни Народното събрание прие промени в Закона за адвокатурата, сред които отпадането на