Вторник, 09 Мар 2021
    
Спорт

Илиян Стефанов: Изпращаме успешна година с много спечелени медали

  04.12.2020 19:41  
Илиян Стефанов: Изпращаме успешна година с много спечелени медали

Михаил КОЛЕВ

 

Въпреки многото редуцирани състезания заради пандемията от коронавирус, клуб по свободна борба „Черноморец” (Бургас) изпраща успешна година, с множество спечелени медали и титли зад гърба си. Поради отложените международни първенства бургаските борци взеха участие на провелите се републикански шампионати в страната, където се представиха повече от успешно.

Безспорно най-големият успех за отбора през 2020-а бе Държавният личен отборен шампионат за юноши през септември в Сливен. Там бургазлии успяха да завоюват четири златни медала, което им отреди и първото отборно място, в жестока конкуренция с още 46 отбора. В своите категории триумфираха Димитър Ангелов, Киро Михов, Илия Христов и Стоян Йорданов. Добро представяне записаха и Мирослав Николов и Петър Михов, които станаха съответно пети и седми.

„Въпросните четири момчета, които спечелиха златни медали, са и национални състезатели. В момента са във върхова форма и много съжалявам, че през тази година не успяха да вземат участие на Световното и Европейското първенство, за да се сборят, тъй като проведохме много сериозна подготовка с тях. Всичко вървеше много добре, но тази пандемия обърка всичко. Те са при нас още от малки, преминаха през всички възрастови групи и винаги са били в Топ 3 в крайните класирания. Това е едно много силно поколение и ние се гордеем с тях. Освен това са и допълнителен стимул за останалите момчета от клуба, които трупат опит покрай тях, правейки спаринги”, каза пред вестник „Черноморски фар” Илиян Стефанов, старши треньор в КСБ „Черноморец”.

В клуба тренират към момента 70 борци, разпределени в 5 категории при мъжете - деца, момчета, кадети, юноши и мъже, а при дамите категориите са 3 – кадетки, девойки и жени. Тренировките се провеждат в комплекс „Славейков”, където, по думите на Стефанов, условията са много добри.

Амбициите на него и останалите му колеги в „Черноморец” са през 2021 година да постигнат целите си на международно ниво, подготвяйки добре своите борци за европейски и световни първенства, балканиади, където те да печелят медали, прославяйки Бургас и България.

„Треньорският колектив при нас е много добър и мотивиран. Надяваме се, че сме добър пример за трениращите при нас, като ги амбицираме да тренират здраво и редовно, за да избегнат пороците на улицата. Бургас има сериозни традиции и успехи в борбата и ние се стремим да продължим това”, каза още Илиян Стефанов.


Анкета

Притеснявате ли се от нов пик на COVID-19?


Резултати

Мнения

Мнения
Празни заведения – пълни улици
  04.12.2020 17:06      

Като гледам, цифрите в ежедневните бюлетини не спадат драстично, а уж до 21 дни трябваше да видим разлика от новите мерки.