Събота, 06 Мар 2021
    
Спорт

Слави Костенски: Полусезонът не беше никак лек

  04.12.2020 19:36  
Слави Костенски: Полусезонът не беше никак лек

Михаил КОЛЕВ

 

Наставникът на футболния „Черноморец” (Бургас) изрази своето задоволство след края на есенния полусезон. Няма как да е по друг начин, след като „акулите” завършиха на първо място в Трета югоизточна лига и ще зимуват на върха. Бургазлии успяха да запишат добри резултати срещу преките конкуренти „Загорец” (1:1), „Марица” (2:0), „Гигант” (1:0), и то като гости, а единственото им поражение бе при визитата на „Розова долина” (Казанлък), губейки с 2:3.

Като домакин „Черноморец” бе безкомпромисен - 8 победи от 8 срещи на стадиона в квартал „Акациите”. Костенски заяви, че въпреки лидерската позиция, полусезонът не е бил никак лесен за неговия тим.

„Не ни беше никак лесно, но съм съм много радостен, че сме на първо място. „Черноморец” е дразнител и всички се хвърлят на максимум срещу нас”, каза още той.

В немалко от срещите си бургаският клуб излизаше като победител след попадения в самия край. Наставникът коментира, че този факт не го притеснява, дори напротив.

„Момчетата показаха, че имат характер и търсят своето до последно. Ако бяхме с по-сериозна класа, щяхме да си решаваме двубоите далеч по-рано, но компенсираме с това, че се борим докрай за победата. Това, че спечелихме доста точки в края, показва и че имаме психически сили до последния съдийски сигнал”.

От всички изиграни мачове през есента Костенски най-много е харесал играта на своя отбор срещу „Марица”. „Това бе мачът, в който момчетата показаха напълно своя потенциал. След него влязохме в ритъм и вече държахме първата позиция“, добави Костенски.

Пред вестник „Черноморски фар” той призна, че е набелязал трима-четирима футболисти, но на този етап няма нищо конкретно и сигурно, затова не се съобщават и имена. Повече конкретика ще има след Нова година.

„Амбицията и през пролетния дял си остана непроменена – отборът да години промоция във Втора лига. Каквото зависи от нас, ще го направим. Ще трябва малко да надградим играта си, за да триумфираме на върха и в края на шампионата“, допълни Слави Костенски.

В момента тимът на „акулите”е пуснат в заслужена почивка, като се очаква около 10-15 януари играчите отново да се съберат за началото на зимната подготовка.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Празни заведения – пълни улици
  04.12.2020 17:06      

Като гледам, цифрите в ежедневните бюлетини не спадат драстично, а уж до 21 дни трябваше да видим разлика от новите мерки.