Четвъртък, 04 Мар 2021
    
Култура

Избират онлайн Художник на годината в Бургас

  03.12.2020 16:05  
Избират онлайн Художник на годината в Бургас

Церемонията "Художник на годината" за 2020 г. ще се проведе онлайн. Събитието ще бъде предавано в официалната фейсбук страница на Община Бургас на празника на града, 6 декември. Номинираните за престижното отличие тази година са художниците: Иво Бистрички, Петър Пецин, Никола Станчев, Дора Славова и Фоти Фотев. Победителят се определя от 11-членно почетно жури.

Традиционната празнична изложба "Никулден" ще събере най-доброто творчество на повече от 60 автора от Бургас и страната. Експозицията ще бъде открита след края на наложеното в момента ограничение в залата на Дружеството на художниците на "Александровска" 22. Трудната задача да бъдат селектирани произведенията, които да бъдат изложени, има тричленно жури в състав - Атанас Стоянов, Иво Бистрички и Георги Петков.

Събитието "Художник на годината" се осъществява с подкрепата на Община Бургас.

Наградата "Художник на годината" има за цел да се отдаде почит, уважение и признание на художник, който с творческите си постижения е допринесъл за развитието на съвременното българско изобразително изкуство и културния живот на град Бургас. Връчва се на член на "Дружество на художниците - Бургас" с дългогодишна активна творческа дейност и постижения в областта на живописта, скулптурата, графиката или приложно-монументалните изкуства. Наградата включва плакет с изображението на Свети Лука - покровител на художниците, диплом и парична премия.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Доц. д-р Хюсеин Йеменджиев: Надявам се уредът ни за измерване на качеството на водата да се произвежда серийно
  29.11.2020 18:49      

Преподавателят във ВХТИ, заедно с колегата си проф. Валентин Ненов, са създатели на уникалното устройство