Вторник, 02 Мар 2021
    
Бургас

Шефът на ВиК-Бургас обяви ще има ли водна криза в областта

  01.12.2020 10:16  
Шефът на ВиК-Бургас обяви ще има ли водна криза в областта

Силвия ШАТЪРОВА

Ситуацията към момента е нормална, надявам се, че няма да има водна криза в областта. Това коментира пред медии директорът на ВиК-Бургас инж. Ганчо Тенев. Преди няколко дни министърът на околната среда и водите Емил Димитров обяви, че Бургас и Южното Черноморие са изправени пред водна криза, ако не се вземат необходимите мерки за разрешаването на проблема.

Тенев добави, че в момента положението на язовир Камчия, водоизточникът, който снабдява Бургас , е нормално, но въпреки това се работи и по резервния вариант. Той включва ремонт на язовирите „Порой” и „Ахелой”, които също да бъдат пуснати във водоснабдяването на Бургас, при евентуална липса на вода в яз. „Камчия”. Те могат да стигнат за период от 1 година, ако бъдат изцяло пълни, а към този момент не са такива, поясни шефът на ВиК в морския град. Инж. Тенев бе доволен от снега, който в момента вали във водосбора на язовира.

Около  създалото се напрежение между институции по този въпрос Ганчо Тенев заяви на въпрос на "Черноморски фар" че проблем в комуникацията помежду им няма, а просто е бил направен опит проблемът да бъде политизиран.

„Нека политиците си говорят, ние ще си свършим нашата работа”, каза още той.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Доц. д-р Хюсеин Йеменджиев: Надявам се уредът ни за измерване на качеството на водата да се произвежда серийно
  29.11.2020 18:49      

Преподавателят във ВХТИ, заедно с колегата си проф. Валентин Ненов, са създатели на уникалното устройство