Сряда, 24 Фев 2021
    
Бизнес

От протестиращите превозвачи само „Ивкони“ не стигна до Бургас

  25.11.2020 14:35  
От протестиращите превозвачи само „Ивкони“ не стигна до Бургас

Дона МИТЕВА

Няколко пътника са се интересували за автобусите на фирма „Ивкони“ за София и са били насочени към друг превозвач, съобщиха от автогара Юг. От информацията на бургаската автогара коментираха, че само упоменатата фирма не изпълнява днес курсовете си. Останалите превозвачи са в работен режим и няма проблеми за пътниците.

Превозвачите, които днес протестираха обясниха, че настояват за икономически мерки. Фирмите от бранша са недоволни от ветото на президента Румен Радев, защото стопира промените в Наказателния кодекс, инкриминиращи нерегламентирания превоз на пътници.

Кирил Ризов, председател на съюз "Такси" каза за БТА, че трябва да се въведе дефиниция за това какво е споделено пътуване и изтъкна, че при този вид пътуване няма икономическа облага. "Докато не се въведе затвор за нерегламентираните шофьори и конфискация на моторното превозно средство, няма как да бъдат премахвани нерегламентираните превози", посочи Ризов.

Бургаските автобусни превозвачи подкрепят протеста в столицата, но засега няма да предприемат ефективни действия, както писа „Черноморски фар“. Румен Христов, собственик на „М-Бус“ цитиран от "Фокус"обяснява, че няма да бъдат спрени линиите, но това не означава, че превозвачите в областта не подкрепят протеста на колегите си в София.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Валери Симеонов: Парковете са огнища на коронавирус
  25.11.2020 16:20      

Лидерът на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов коментира по време