Сряда, 17 Фев 2021
    
Бургас

Виртуално състезание организира бургаски университет

  17.11.2020 17:31  
Виртуално състезание организира бургаски университет

Университет “Проф. д-р Асен Златаров” – Бургас дава старт на виртуално състезание по програмиране "Моят Чатбот". То е насочено към ученици и студенти с интереси в областта на софтуерна разработка, дизайн, информационни технологии и иновативни продукти, които искат да представят своя разработка на чатбот. Най-атрактивните и функционални 10 от тях ще бъдат представени и наградени от жури в Нощта на учените - 27 ноември.

Чатбот-ът е програма, която отговаря на запитвания на потребители, симулирайки разговор с истински човек. Този диалог се осъществява чрез текст, аудио или други визуални елементи като изображения и емотикони. В момента Чатбот- овете са един от най-ефикасните и широко използвани начини за комуникация с потребителите в най-големите платформи за общуване като Facebook, Viber, Skype и други.

Чатбот-овете могат да бъдат базирани на системи с изкуствен интелект. Целта е чатбот-ът „интуитивно“ да разбира въпросите на потребителите и „интелигентно“ да им отговаря.

Състезанието е част от дейностите по проект Проект H2020-MSCA-NIGHT-2020-955283, „НОЩ НА УЧЕНИТЕ“K-TRIO 4, финансиран от Европейския съюз по програма Дейности „Мария Склодовска-Кюри“.

Амбицията на организаторите е събитието да стимулира прилагането на съвременните технологии в ежедневието на хората и живота в града.

Няма ограничение за използваните технологии, библиотеки, платформи и програмни езици. Необходимо е екипите да предадат видео от разработването и представянето на разработката, във вид на до 5-минутно видео до 25 ноември 2020 на електронна поща [email protected].

Видеата с представените чатбот-ове ще се оценяват от компетентно жури. На 27.11.2020 ще бъдат представени само видеата на 10-те отбора с най-високо оценени разработки и ще бъдат оповестено класирането.

.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Вивиана Асса: Между черно-белия и цветния Бургас
  15.11.2020 10:36      

Искам внуците ни да знаят кои сме и какъв е бил нашият живот