Понеделник, 15 Фев 2021
    
Бургас

Кметът Николов помага на прокудената от съселяните си санитарка

  16.11.2020 09:57  
Кметът Николов помага на прокудената от съселяните си санитарка

„Гледах репортажа за санитарката Йорданка Желязкова, която работи в COVID отделение на УМБАЛ. Изпитах срам. И гняв. Още утре, ако Йорданка пожелае, ще бъде настанена в оборотно жилище от общинския фонд“. Това заяви кметът на Община Бургас Димитър Николов.

Ето какво каза той още за нелепата ситуация на санитарката, която не е допускана в собственото си село заради страх от COVID-19:

„Обадиха ми се хора от Равнец, които помолиха да не бъдат слагани под общ знаменател и заявиха, че никога не биха си помислили да ограничат прибирането на Йорданка до вкъщи. Както и че това не е мнението на повечето жители на селото . “Ние не сме такива хора”, казаха. Вярвам им!

Готов съм да говоря с всеки един човек от Равнец, който заради личните си страхове се е наел да взема решение за друг живот. В случая- този на Йорданка.

Относно отстраняването на внуците на Йорданка от училище. Ако това е факт със заповед на директора и без представен болничен лист или основателна причина, то той трябва да даде своите отговори пред обществото.

Всички имаме притеснения. Но на какво ще научим децата? На емпатия? На благодарност и съпричастност? Или на елиминиране на достойнството на човек заради собствените ни страхове. Отказвам да вярвам в това.

Както и на това, че само във фейсбук и на собствените си тераси с фенера на телефона можем да бъдем съпричастни към лекарите и медицинския персонал. Отказвам да вярвам и в това“.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Вивиана Асса: Между черно-белия и цветния Бургас
  15.11.2020 10:36      

Искам внуците ни да знаят кои сме и какъв е бил нашият живот