Четвъртък, 06 Яну 2022
    
Бургас

Съветник ще търси eкоминистерството за спорна велоалея

  15.11.2020 17:49  
Съветник ще търси eкоминистерството за спорна велоалея

Георги РУСИНОВ

Общинският съветник Георги Маринчев ще търси eкоминистерството за спорна велоалея. Става въпрос за тази към Крайморие. Това обясни самият той пред репортер на „Черноморски фар“. Оказва се, че на тази велоалея от пет километра има една част от един километър, която е само в чакъл. Маринчев признава, че винаги се е чудил защо това е така. Оказва се, че този участък влиза в „НАТУРА 2000“ и еколози бранят яростно да не се асфалтира.

„Това до голяма степен прави тази алея неизползваема от шосейните колоездачи. Този тип велосипеди не могат да се движат върху чакъл, защото гумите им са тънки и затъват. Та аз съм се ангажирал да търсим някакво решение с еконастилка и да може да направим една велоалея, която тръгва от Бургас и стига чак до парк „Росенец“. Голяма част от този трафик, които рискуват живота си да карат по пътя, ще се преместят на тази велоалея“, коментира той.

Затова той е поел ангажимент да говори дори и с екоминистъра, за да се намери начин да се ползва от всички. Маринчев имал и уверение, че в капиталовата програма на Община Бургас за 2021-ва ще се отделят средства за свързването на Бургас с Крайморие и от там с парк „Росенец“. Проектът за изграждане на пасарелка вече е одобрен от Общински съвет – Бургас.

„Велоалеята стигне ли до Крайморие, много бързо ще стигне до парк „Росенец“. Това съм го приел като лична кауза“, убеден е той.

Завърши с това, че е важно и съседните на Бургас – Созопол и Поморие, също да се свържат с велоалеи, тъй като велодвижението се разраства и все повече хора имат желание да упражняват хобито си и извън града.

 

 

 

 

 

 


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения
Кап. Богданов: Дневниците на \
  07.10.2021 10:44      

Товарният кораб "Вера Су" вече 18 дни е блокиран между скалите край Камен бряг.