Събота, 13 Фев 2021
    
Бургас

Увеличават се продажбите на велосипеди, кражбите - също

  15.11.2020 13:23  
Увеличават се продажбите на велосипеди, кражбите - също

Георги РУСИНОВ

Продажбите на велосипеди от март насам все повече се увеличават. Това заяви общинският съветник Георги Маринчев пред наш репортер. Самият той признава, че е все по-зает да практикува любимото си хоби, но в разговори със собственици на магазини е разбрал, че продажбите скачат много.

„Отдават го на това, че хората искат не само активно да спортуват, но и да ходят на работа с тях. Голямо търсене има и на елтротинетките и на велосипедите с елдвигатели“, обясни той.

В последните години пък в Бургас магазините за велосипеди са се увеличили с 500%. Този факт се отдава на това, че градът все повече предоставя удобни условия за каране на колело. Работеща се оказва и общинската програма за „rent a bike“. Там колелата наскоро се обновиха и бройката им се увеличи.

С увеличаването на продажбите обаче се оказва, че и броят на кражбите на велосипеди зачестява. До редакцията ни последно пристигнаха сигнали от квартал „Сарафово“ за доста откраднати колела. Това обаче е картинката в целия град. Все по-находчиви се оказват крадците в опитите си да задигнат чужда собственост. Наскоро от едно вързано с катинар колело в Морската градина пък бяха свалени набързо голяма част от частите му.

Според Маринчев е нормално да има зачестяване на кражбите заради увеличения брой велосипеди след скока на продажбите.

„Вече има много скъпи велосипеди. По-скъпи и от автомобили. Аз точно с цел да не ми откраднат колелата ги държа в хола и двете. Пряко се обвързва с повечето продажби. Когато има повече велосипеди, ще има и повече кражби. Трябва да се мисли върху вариант, в който все повече хора ще ползват велосипеди. Да се изгради подходяща инфраструктура за това. Сигурни места, където да ги оставят и т.н“, добави той.

 

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Вивиана Асса: Между черно-белия и цветния Бургас
  15.11.2020 10:36      

Искам внуците ни да знаят кои сме и какъв е бил нашият живот