Петък, 12 Фев 2021
    
Спорт

Черноморец сътвори сензация, победи шампиона Балкан като гост

  12.11.2020 12:16  
Черноморец сътвори сензация, победи шампиона Балкан като гост

Бургаската баскетболна общност отдавна се надява да дочака време, в което местният "Черноморец" играе сърцато и побеждава редовно. И това време май никак не е далеч.

След като почти целият отбор (и щаб) на "Черноморец" преболедува КОВИД - 19, момчетата записаха два силни мача за начало на сезона. В първия паднаха у дома от "Рилски спортист", но вкараха над 80 точки на този корав отбор. А вчера бургазлии поднесоха голямата изненада в баскетболния ни шампионат, надигравайки с 87:79 не кой да е, а шампиона от миналия сезон "Балкан". И то в неговата зала в Ботевград!

Двубоят бе изключително драматичен през цялото време, като крайният победител бе определен след продължение. Дианте Болдуин бе над всички за победителите от Бургас с 24 точки, 9 борби, 5 асистенции и 6 откраднати топки. Капитанът и майстор на стрелбата от тройката Константин Коев записа 17 точки.

Тази година "Черноморец" е с нов треньор - бившият национал Васил Евтимов, който има и опит като играч в силни европейски отбори. Клубът има стабилен спонсор в лицето на ИТ компанията БУЛПРОС на Ивайло Славов, който обича баскетбола и сам го е практикувал още от ученическите години в бургаската Немска гимназия. Има и подкрепата на Община Бургас.

Нека пожелаем на "Черноморец" един силен сезон. И когато разрешат публика на мачовете, нека напълним зала "Бойчо Брънзов", за да им вдъхнем допълнителен кураж!


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Радка Жекова, Сдружение „Диабетни грижи”: За диабета няма почивен ден
  14.11.2020 10:31      

Да помагаш на другите е добре, но да ги научиш сами да си помагат, е още по-добре