Вторник, 09 Фев 2021
    
Любопитно Средец

Специална изненада чака Янка Рупкина в къщата й в Богданово (СНИМКА)

  10.11.2020 12:18  
Специална изненада чака Янка Рупкина в къщата й в Богданово (СНИМКА)

Михаил КОЛЕВ

 

Специална изненада чака народната певица Янка Рупкина в къщата, в която е израснала в село Богданово. Табло, на което са поставени снимки на фолклорната изпълнителна ще я посрещне, когато тя отново се завърне в средецкото селце. Изненадата е направена от Мария Шивачева, една от най-близките приятелки на Рупкина, която наглежда имота на певицата, докато тя е в София.

Шивачева описва изпълнителката като скромна и любвеобилна жена, която цялото село обича.

„С всички говори, помага на кой с каквото може. Като беше малка, на 7-8 години, като имаше хоро в селото, момчетата правиха кръстачка с ръцете, вдигаха я нависоко и тя пееше. Всички много си я обичаха, от малка си я знаем, че в цялото Богданово тя пее най-хубаво“, добави Мария Шивачева.

Жената, която е написала и книга за средецкото село, допълва, че то е пълно с известни личности, сред които и Пейо Бербенлиев, архитект и професор по история на архитектурата, но Рупкина безспорно си остава най-разпознаваема.

„Чакаме я да си дойде пак, често си идва при нас. След известно прекъсване сега отново правим панаир и тя идва, а покрай нея и други млади изпълнители, правим си големи тържества“.

В Богданово за уважението и обичта към народната певица засвидетелства и това, че улица и пенсионерският клуб носят нейното име. 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
проф. Димитър Луджев-Големият проблем на българския преход е, че създадохме формална демокрация
  10.11.2020 15:12      

От нея прозира един партийно-клиентелистки модел на управление