Понеделник, 08 Фев 2021
    
Спорт

COVID-19 може да изхвърли „Нефтохимик 2010” от Европа

  09.11.2020 11:34  
COVID-19 може да изхвърли „Нефтохимик 2010” от Европа

Михаил КОЛЕВ

 

Участието на волейболния „Нефтохимик 2010” (Бургас) във втория по сила евротурнир CEV е под сериозен въпрос. Причината е, че голяма част от тима на бургазлии са с положителни тестове за коронавирус, заяви пред вестник „Черноморски фар” изпълнителният директор на тима Огнян Томов. Заболелите са треньорът Николай Желязков, помощникът му Теди Дремсизов и играчите Георги и Виктор Братоеви, Жани Желязков, Теодор Салпаров, Мартин Пенев, Денис Карягин и Николай Николов. На още трима състезатели, които преди това са били с отрицателен тест, днес им е направен повторен, тъй като не се чувстват добре.

При тези обстоятелства двубоят на шампионите срещу сръбския „Млади Радник” (Пожаревац), който трябваше да се играе в сряда в зала „Младост”, пропада. 

Все още не е ясно дали бургазлии ще отпаднат от Купата за CEV или мачът ще бъде отложен. Всички зависи от тестовете за коронавирус при волейболистите на сърбите. Ако при тях също има заболели играчи, то мачът ще бъде отложен, но ако се окажат здрави, те ще спечелят служебно с 3:0 и продължават напред в надпреварата.

Единият от съдиите, които е трябвало да ръководи мачът от 1/16 финалите, също е с COVID-19.

Предвид ситуацията в отбора от „Нефтохимик 2010” ще поискат срещите им от Националната суперлига при мъжете да бъдат отложени.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Доц. Димо Колибаров - художник, директор на филиала на НХА: Разказвам истории, които са валидни за всеки един от нас
  09.11.2020 11:28      

  Едно от най-известните български имена в областта на графиката Димо Ко