Вторник, 02 Фев 2021
    
Бургас

Министър Ангелов покани коронаневерниците в Инфекциозното на УМБАЛ-Бургас

  03.11.2020 21:00  
Министър Ангелов покани коронаневерниците в Инфекциозното на УМБАЛ-Бургас

Георги РУСИНОВ

 

Интересна покана отправи министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов към коронаневерниците. Той заяви в Бургас, че кани всички, които не вярват, да влязат в Инфекциозното отделение, за да се убедят, че системата работи. Повод за думите му бе въпрос как ще коментира думите на президента Румен Радев, който твърдял именно, че системата не работи.

„Не бих могъл да коментирам такива политически изказвания. Те не са вярни. Цялата система работи. Цяло лято сме правили организация и планове и аз съм изключително доволен от нещата, които се случват. Единични случаи, такива каквито виждаме на различни места в страната, не могат да са повод да се казва, че системата не работи. Който не вярва, че системата не работи, да дойде в това лечебно заведение, ще влезем в Инфекциозно отделение и да види дали системата работи или не. Такъв тип дистанционни коментари и оценки от разстояние на мен ми звучат несериозно. Тези хора в болницата – лекарите, сестрите и санитарите категорично не заслужават такъв тип отношение“, заяви Ангелов.

Той коментира и че трябва да се разбере истината за няколкото случая, в които хора изгубиха живота си, чакайки в линейки, за да бъдат приети в болница.

Стана ясно и че клиничната пътека за лечение на коронавирус е увеличена двойно – на 1200 лева. Увеличена е и тази за лечение на пневмония.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Ники Илиев - актьор, режисьор:Отдавна не съм играл в театъра
  04.11.2020 16:25      

Ники Илиев е роден на 10 октомври 1981 година в София. Зодия „Везни”. Син