Вторник, 11 Яну 2022
    
Общество

Премиерът обещал с 15% по-високи заплати в МВР от 2021 г.

  03.11.2020 17:35  
Премиерът обещал с 15% по-високи заплати в МВР от 2021 г.

Премиерът Бойко Борисов е поел ангажимент да се предвидят в бюджета на МВР за 2021 г., по перо "персонал", финансов ресурс за увеличение на възнагражденията на служителите с още 5 процента. Това каза пред медиите президентът на синдикат "Огнеборец" Венцислав Станков, който се срещна с министъра на вътрешните работи Христо Терзийски и е бил включен да участва в онлайн заседание на Министерски съвет.

Искането на синдикатите в МВР беше заплатите на служителите да се увеличат с 30 процента, като на другите 34 администрации.

По думите на Станков това означава, че за следващата година правителството предвижда увеличение на заплатите общо с 15 процента на служителите в МВР.

Премиерът е поел и ангажимент да се компенсират всички служители на пожарната, участващи в овладяването на коронавирус кризата, и да бъдат финансово наградени като полицаите.

Станков каза още, че предложението на премиера ще бъде обсъдено в синдикат "Огнеборец" и ако пожарникарите не са съгласни, ще бъдат предприети протестни действия.

Източник: БТА


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения
Кунчев: Очевидно е, че сме в най-тежката фаза на четвъртата вълна
  10.10.2021 08:40      

Ще бъдем третирани като държава, в която не е желателно да се ходи, заяви главният държав