Сряда, 03 Фев 2021
    
Спорт

Тома Томов: Дано повече никога не стъпваме в Съединение

  03.11.2020 11:14  
Тома Томов: Дано повече никога не стъпваме в Съединение

Михаил КОЛЕВ

 

Неприятни случки са се разиграли по време на двубоя от 13-ия кръг на Трета югоизточна лига между „Гигант“ (Съединение) и „Черноморец“ (Бургас).

Въпреки забраната за посещение на публика по спортни събития в страната, на срещата в събота все пак са присъствали група привърженици на домакините. Част от тях дори на няколко пъти са влезли в пререкания със служебни лица от страна на бургазлии, но всичко е приключило с вербални заплахи, без да се стигне до сблъсъци. Това заявиха пред вестник „Черноморски фар“ представители на „акулите“, които са присъствали на мача и са били атакувани от местните.

„Изключително трудно гостуване, дано повече никога не ни се налага да стъпваме в Съединение. Мачът трябваше да се играе без публика, но такава присъстваше. Част от феновете на домакините се държаха добре с нас, но имаше и една друга група, която откровено беше дошла да търси провокации през цялото време. Това са същите хора, които миналата година отново се заяждаха с наши представители. На това гостуване винаги има подобни изпълнения“, каза почетният президент на „Черноморец“ Тома Томов.

Както и при гостуването срещу „Родопа“ (Смолян) от първия кръг на шампионата, и в Съединение не е имало деца от домакините, които да гонят топките. Затова се е наложило хора от щаба на бургазлии да вършат тази работа, което не се понравило на част от привържениците на „Гигант“ и е било повод за търсене на конфронтация.

Извън всички тези перипетии тимът на „Черноморец“ успя да спечели трудното гостуване с 0:1 след много мъжка игра. Преди изиграването на срещата двата тима заемаха съответно трето и второ място в таблицата на класирането. Единственото попадение отбеляза нападателят Мариян Тонев, който се разписа в 76-ата минута. В състава на бургазлии липсваха петима основни играчи, а сред титулярите е имало и такива, които са играли с болежки. С успеха си „акулите“ вече са едноличен лидер в класиране, с актив от 32 точки, с три повече от втория „Загорец“. Тимът от Нова Загора обаче е с мач по-малко, заради отложената среща с „Марица (Пловдив), след като играчи на пловдивчани бяха диагностицирани с коронавирус.

В ролята на старши треньор за „Черноморец“ в Съединение бе президентът на отбора Радостин Кишишев, който зае временно мястото на наставника Слави Костенски, който не се е чувствал добре. Кишишев през цялото време на мача срещу „Гигант“ е давал напътствия на играчите и ги е мотивирал, като дори и за една секунда не е седнал на треньорското си място. До голяма степен спечелихме мача и заради неговата работа, категорични са играчите на „Черноморец“.

В следващия кръг „акулите“ приемат отбора на „Извор“ (Горски извор). Срещата е на 7 ноември от 14:30 часа. Целта пред бургаския отбор е да спечели всичките си четири мача до края на есенния дял на шампионата, за да зимува на върха в класирането.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Ники Илиев - актьор, режисьор:Отдавна не съм играл в театъра
  04.11.2020 16:25      

Ники Илиев е роден на 10 октомври 1981 година в София. Зодия „Везни”. Син