Вторник, 02 Фев 2021
    
Бургас

Инж. Виолета Илиева, РУО- Бургас: Няма напрежение и настояване за онлайн обучение

  03.11.2020 11:00  
Инж. Виолета Илиева, РУО- Бургас: Няма напрежение и настояване за онлайн обучение

Дона МИТЕВА

Няма  напрежение в учителската общност на този етап. Това коментира началникът на Регионалното управление на образованието в Бургас инж. Виолета Илиева. Няма и училища, извън горен курс, които да са поискали да изпратят в онлайн обучение и по-малките ученици. „Родителите са на мнение, че е много по-добре учениците да са в клас, където има ясни правила за предпазване”, подчерта Илиева.

Болшинството от родителите не са удома и не могат да контролират през деня децата си къде ходят и дали се събират на големи групи, което крие само по себе си риск. Наше наблюдение сочи, че голяма част от подрастващите неглежират правилата и се събират на групи в заведения, МОЛ-а или дори на пейка в градинките.

Що се касае до дистанционно обучение и при по-малките ученици след 11 ноември решенията за преминаване в обучение в електронна среда да вземат предимно локално и децентрализирано, като не се изключват общите критерии, на централно ниво, които са определили праговите стойности. Това гласи последната заповед на министър Красимир Вълчев. Подчертава се, че преминаването на дистанционно обучение на децата от начален етап е краен вариант.

По думите на инж. Илиева от вчерашните данни и след преминаване на горен курс в работа от разстояние  от 783 в Бургаска област общо активни ученици и деца в карантина и с положителен тест, техният брой е спаднал на 623.

Близо 18 хиляди ученици от горния курс са в  дистанционно обучение.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Христо Шопов, актьор: Българинът се фука с породисти кучета, както с автомобила си
  31.10.2020 17:05      

Няма по-благодарни очи от това на животно от улицата   Инте