Четвъртък, 10 Фев 2022
    
Бургас

Заведенията в Бургас с по-семпли програми за Хелоуин тази година

  31.10.2020 17:54  
Заведенията в Бургас с по-семпли програми за Хелоуин тази година

По-семпло ще бъде отбелязан Хелоуин тази година в бургаските нощни заведения, показа проверка на вестник „Черноморски фар”. Като стана ясно преди дни Министерството на здравеопазването взе решение нощните заведения в страната да не работят в рамките на две седмици (до 12 ноември включително) като опит за справяне с кризата с коронавируса.

По традиция в нощта на 31 октомври срещу 1 ноември в цял бива отбелязван езическият празник Хелоиун. Тази година барове и дискотеки в Бургас отново ще спазят традицията за вечер, посветена на празника, но този път до полунощ всички трябва да са се прибрали, тъй като наредбата позволява едно заведение да работи до 23 часа.

В едно от най-известени бургаски барове, намиращ се в Операта, където всяка година на тази дата се организират партита по случай Хелоуин, но този път признават, че не са подготвили нищо конкретно като програма, понеже не се знае дали самите хора ще имат интерес да се забавляват, предвид обстановката с COVID-19.

„Предните години на Хелоуин организирахме най-различни партита и програми, имаше резерваци далеч по-рано. Сега, откакто бе въведена тази мярка за нощните заведения, посещенията ни паднаха с над 50%. Преди много от хората идваха тук, стояха до към 00-01 часа и после отиваха по дискотеките. Но сега пък дискотеките в града направиха така, че ще организират партита от 19 до 23 часа и така напрактика придърпват от клиентите ни. Не знам дали ще има интерес, затова ще действаме на момента спрямо нашата програма”, заяви Георги Фъртунов, управител в заведението.

В друг известен бургаски бар ще наблегнат на латино танците за нощта, а програмата им включва задължителен дрескод, свързан с Хелоуин. От ръководството на бара заявиха, че нямат големи очаквания за тазгодишния празник, предвид мерките и настроението сред хората, затова и самата програма е с времетраене от 2 часа. Ако задължителната мярка бе въведена следващата седмица – тогава можеше и да имаме някакви очаквания, но сега на този етап, просто ще отбележим малко по-протоколно Хелоуин, казаха пред „Черноморски фар” собствениците.

В действителност местните дискотеки, които попаднаха най-сериозно под удара на забраната, намериха вратичка и организираха своите празнични програми в часовия диапазон 19-23 часа. Това доведе до коментари, че по-скоро ще се ходи на детска дискотека, а колко от бургазлии ще решат да си припомнят ученическите години, посещавайки в тези часове дискотеки и барове, предстои да разберем тази нощ.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Арх. Георги Долапчиев: Политиката и архитектурата могат да вървят ръка за ръка
  10.11.2021 15:10      

Млада надежда от листата на ГЕРБ-СДС тръгва към парламента, ще работи за облекчаване на адми