Четвъртък, 28 Яну 2021
    
Бургас

Ивелина Василева, депутат от ГЕРБ: Вярвам, че Черно море се нуждае от вдъхновената ни работа

  30.10.2020 14:35  
Ивелина Василева, депутат от ГЕРБ: Вярвам, че Черно море се нуждае от вдъхновената ни работа

„Вярвам, че Черно море се нуждае от  вдъхновената ни работа, за да опазим чувствителната му екосистема и да гарантираме устойчиво развитие на крайбрежните райони“, написа в социалната мрежа Ивелина Василева, народен представител от Бургас и председател на Комисията по околна среда и водите. Пред участниците в международна онлайн конференция, организирана от МОСВ и посветена на утрешния Международен ден на Черно море, тя представи законодателната рамка за опазване на морската среда, която продължава да се усъвършенства и надгражда.

„Очакваме в парламента да бъдат представени за разглеждане промените, свързани с новия европейски законодателен пакет за намаляване на отпадъците и пластмасата за еднократна употреба, който трябва да влезе в сила от средата на следващата година и е много важен за уязвим воден басейн като Черно море. Очакваме и новия Национален план за управление на отпадъците за периода до 2028 г., както и националната Стратегия и План за действие за преход към кръгова икономика“, написа още тя.

По думите й доброто взаимодействие между институциите и регионалното сътрудничество ще имат още по-голямо значение за Черно море в новия програмен период, особено в контекста на предизвикателствата, пред които сме изправени – антропогенния натиск, Зелената сделка и преходът към кръгова икономика, последствията от промените в климата и пандемията.

„Като законодатели сме готови всеотдайно да подпомагаме този процес.

#ЗаедноЗаПоСиньоЧерноМоре е мотото, около което се обединихме участниците в международния форум“, допълни Василева.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил