Сряда, 27 Яну 2021
    
Бургас

Бургаското МВР излезе на протест (СНИМКИ)

  27.10.2020 19:32  
Бургаското МВР излезе на протест (СНИМКИ)

Георги РУСИНОВ

 

Бургаски служители на МВР тази вечер излязоха на протест. Около 300 души от системата на вътрешното министерство се събраха пред Съдебната палата в Бургас, за да изразят недоволството си, че те не са в списъка с 34 държавни служби и агенции, които получиха увеличение на заплатите си във връзка с COVID-19 кризата.

Освен от Бургас, протестиращи имаше и от Ямбол, Сливен и Болярово. Противно на твърденията сред недоволните от министерското постановление имаше и други освен полицаи. Пожарникари, гранични полицаи, разследващи полицаи и други от МВР също искат увеличение на заплатите.

Генади Тенев, който е заместник-председател на най-големия МВР синдикат в страната – СФСМВР коментира пред журналисти, че с протеста си заявяват искането за увеличение на заплатите.

„Ние сме обидени, че работата на служителите на МВР бе пренебрегната през всички тези месеци. Обидна е оценката на Министерски съвет, че не сме в списъка. Всички държавни институции, начело с министър-председателя не еднократно заявяваха колко добре работят служителите на МВР в тези условия“, заяви той.

Служителите на МВР са в готовност и за национален протест, ако след регионалните не последва среща с управляващите и увеличение на заплатите им.

Иначе самият протест премина мирно, без никакви ексцесии. Подкрепа имаше и от СНЦ „Синдикат Охрана“, представляващи съдебните охранители. Те след протести успяха да извоюват увеличение на заплатите си в края на лятото.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил