Събота, 26 Фев 2022
    
Бургас

В отговор до съветник: Община Бургас не е спряла програмата за кастриране на котки

  27.10.2020 16:54  
В отговор до съветник: Община Бургас не е спряла програмата за кастриране на котки

Георги РУСИНОВ

Община Бургас не е спряла програмата за кастриране на котки. Това получи като отговор от администрацията общинският съветник Димитър Найденов. Той бе входирал писмо, с което задава няколко въпроса на Община Бургас, свързана с популацията на котките в града.

От отговора става ясно, че кастрациите се извършват от общинския приют за безстопанствени кучета. На Найденов е предоставено и копие от договора. Средствата на приюта за 2020-а са 74 150 лева, като от тях разходите за ветеринарномедицинско обслужване са в размер на 36 000 лева.

„Само по себе си назначаването на втори ловец би било безсмислено, ако не се сформира втори екип за улов на котки с осигуряване на допълнителен автомобил и необходимото оборудване. Наред с това работата на екипа за улов на котки непрекъснато се подпомага от доброволци. Поради тези причини към настоящия момент не е назначен втори ловец“, отговарят от администрацията на въпроса дали се предвижда назначаването на втори ловец на котки.

„Изводът, който мога да направя от получената информация е, че има още много какво да се направи по въпроса с изпуснатата от контрол популация на бездомните котки. В рамките на времето до следващата сесия на ОС ще направим своите предложения за промяна на подхода към решаването на този проблем , след като се консултираме обстойно със специалисти и представители на неправителствени организации“, пише Найденов във Фейсбук.


Анкета

Притеснявате ли се дали военният конфликт в Украйна ще засегне България?


Резултати

Мнения

Мнения
Константин Бачийски: Не ламтя за постове, каузата ми е Бургас
  27.11.2021 18:03      

Георги РУСИНОВ Константин Бачийски е едно от новите лица в 47-то НС. Водачът на листата н