Сряда, 27 Яну 2021
    
Общество

Европейски ден за борба с трафика на хора

  18.10.2020 11:17  
Европейски ден за борба с трафика на хора

Националната комисия за борба с трафика на хора стартира ежегодната си национална кампания по повод 18-ти октомври – Европейския ден за борба с трафика на хора. Кампанията тази година се провежда под наслов „Трафикът на хора с цел сексуална експлоатация съществува“.

Въвличането в този вид експлоатация е една от най-разпространените форми на трафик, съгласно официалните данни на Прокуратурата на Р България и Европейската комисия.

Над 85% от идентифицираните жертви в България са жени, които биват подлъгани и експлоатирани сексуално, включително зад граница, пише Дарик. Често тези хора, водени от мечтите си за по-добър живот за тях и семействата им, избират да рискуват, за да създадат кариера в развлекателния бизнес или в сферата на услугите, а дори и съзнателно избират да предоставят сексуални услуги, без да очакват, че в действителност друг ще печели от продажбата на тялото им.

И тогава се сблъскват с насилието, терора, срама и страха.

Пътят назад е труден, но жертвата винаги има шанс да се измъкне, да събере сили и да изгради живота си отново. Още по-добре е, когато хората се информират, помислят добре и се запитат какви рискове носи тази идеално описана реалност. 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил