Събота, 30 Яну 2021
    
Любопитно

Неделният ден ще бъде слънчев и топъл

  11.10.2020 09:01  
Неделният ден ще бъде слънчев и топъл

Днес ще бъде предимно слънчево с разкъсана предимно висока облачност. В сутрешните часове на места в низините и котловините видимостта ще бъде намалена. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток, сочи справка в сайта на НИМХ.

Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София 21°-22°.

Атмосферното налягане през деня слабо ще се понижи и ще бъде малко по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 21° и 23°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 14°-15°, на 2000 метра - около 8°.

Времето ще се запази така и в понеделник през деня. Вечерта и през нощта обаче над Балканите ще преминава по-хладен въздух. Средиземноморски циклон и неговият студен фронт ще донесат поредна доза есенни дъждове във вторник. Валежите ще се движат от запад на изток, придружени със силни пориви на вятъра.     

В сряда и четвъртък облачността ще е незначителна с повече слънце, но с по-ниски температури. В сутрешните часове ще има условия за мъгла и понижена видимост.  

В петък и събота отново ще се усили вятърът и ще паднат есенни дъждове на много места в страната, а по високите планини ще прехвърчи сняг.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил