Вторник, 26 Яну 2021
    
Крими

Задържаха шофьора на ТИР-а за катастрофата край Лесово

  10.10.2020 16:08  
Задържаха шофьора на ТИР-а за катастрофата край Лесово

Прокуратурата задържа за 72 часа на шофьора на тира, участвал в смъртоносната катастрофа с пътнически микробус край Лесово, при която загинаха трима, а 11 пострадаха. На мъжа е повдигнато обвинение за катастрофата.

Днес прокуратурата в Ямбол удължи мярката за неотклонение на водача на  тежкотоварния камион с украинска регистрация на 72 часа. На 51-годишния молдовски гражданин Бекиян Октавиян е с повдигнато обвинение за предизвикване на пътно-транспортно произшествие, в резултат на което са починали повече от едно лица.

„Доказателствата, които са събрани към момента, категорично сочат, че товарният автомобил, който представлява пътен състав от ремарке и влекач, на практика е бил паркиран на пътното платно. Към момента на пътно-транспортното произшествие е нямало причина този товарен състав да се намира на това място”, обясни наблюдаващият прокурор Милен Божидаров.

Вероятно заспиване на водача е причина машината да остане на платното и да бъде изпреварена от няколко товарни автомобила. Според закона за извършеното престъпление се предвижда от 5 до 20 години лишаване от свобода.

Във вторник прокуратурата ще поиска от съда постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража".


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил