Четвъртък, 28 Яну 2021
    
Бургас Спорт

Предлагат на община Бургас спортния комплекс „Гнездо на акули“ за 6.5 млн. лева

  10.10.2020 10:05  
Предлагат на община Бургас спортния комплекс „Гнездо на акули“ за 6.5 млн. лева

Георги РУСИНОВ

Писмо, входирано до Общински съвет – Бургас и председателя на Спортната комисия Йордан Георгиев, посочва желанието на собствениците на спортния комплекс „Гнездо на акули“, намиращ се в Сарафово, да бъде продаден на Общината. Добавя се, че и замяната също е вариант.

„Базата разполага с обща площ от 31.6 дка и се състои от три футболни терена с прилежащи към тях малки трибуни, хотелска част, ресторант, фитнес, киносалон, библиотека, спа център, медицински кабинети, съблекални и множество други помещения с различно предназначение. Комплексът е изграден като точно копие на тренировъчната база на „Щутгарт“. Създаден е да настани и обслужва едновременно шест футболни отбора, като покрива изцяло нуждите за настаняване, изхранване и осъществяване на двуразови тренировки. Два от терените са с естествена тревна настилка и един с изкуствена. В базата има изградени допълнителни съоръжения, поливна система, пречиствателна станция, газово стопанство, подземен и надземен паркинг, подходящи за леки автомобили и автобуси, собствен водоизточник, два трафопоста, тренировъчни рампи и други. Подходяща е за целогодишна експлоатация“, обясняват надълго в представянето на базата собствениците от „Ти Ай Груп“ ООД, с база в Каблешково.

Веднага след това се отбелязва, че данъчната оценка на целия комплекс е от 6 450 329.20 лева.

„Нашето виждане е, че гореописаният имот би бил една добра придобивка за Община Бургас, тъй като ще предостави възможност за целогодишни тренировки на многобройните бургаски деца, трениращи футбол и други видове спорт. Доколкото сме запознати в момента, Община Бургас няма друг аналог на подобен комплекс. Надяваме се, че ще се оцени потенциала на имота, за да го превърне в Център на спортната дейност в нашия град“, завършва писмото.

Първата копка е направена през 2009-а от тогавашния президент на „Черноморец“ Бургас Митко Събев и кмета Димитър Николов. По това време управлението на клуба е в ръцете на Красимир Балъков. От там и идеята за тренировъчна база-клонинг на тази на „Щутгарт“.

 

 

 

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил