Сряда, 27 Яну 2021
    
Крими

Задържаха двама, нападали и обирали хора в Бургас

  09.10.2020 13:11  
Задържаха двама, нападали и обирали хора в Бургас

Двама криминално проявени мъже на възраст 30 и 40 години, първият от Стара Загора, а втория от Бургас, са с наложени постоянни мерки „задържане под стража“ за осъществени грабежи на лични вещи и парични суми. Задържането на двамата е в резултат на бързите полицейски действия, предприети по „горещи следи“ от служители на отдел „Криминална полиция” към ОДМВР – Бургас и Първо и Пето Районни управления – Бургас.

На 2 септември в Пето районно управление - Бургас е получено съобщение от 46-годишен бургазлия за това, че на същата дата в района до блок 77 в комплекс „Лазур” му е отнета сумата от 1 100 лв.

В резултат на бързите съвместни полицейски действия на служители от отдел „Криминална полиция” към ОДМВР – Бургас и Пето районно управление – Бургас е установен извършителят на деянието. Това е 40-годишен криминално проявен и осъждан бургазлия, който направил пълни самопризнания. Извършени са множество процесуално-следствени действия, сред които разпити на свидетели, разпознавания и др., като в резултат на събраните материали, първоначално с постановление на Бургаска окръжна прокуратура, бургазлията е задържан за срок до 72 часа, а в последствие е гледана постоянната мярка за неотклонение – „задържане под стража”.

На 19 септември в Първо Районно управление – Бургас е получено съобщение от 38-годишен сливналия за това, че в района на ул. „Трапезица“, в близост до ж.п. гара Бургас, е нападнат от непознат мъж, който след събаряне на земята и нанасяне на множество удари по главата и тялото, му отнел двата мобилни телефона и личните документи.

Сформираният екип от на отдел „Криминална полиция” към ОДМВР – Бургас и Първо Районно управление – Бургас със съдействието на служители от центъра за „Видеонаблюдение” към Общинско предприятие „Транспорт” са установили маршрута на вероятния извършител. След проведени множество оперативно-издирвателни мероприятиея и процесуално-следствени действия е установен извършителя на криминалното престъпление – това е 30-годишен мъж от Стара Загора. Същият е криминално проявен и е задържан със съдействието на служители от ОДМВР – Стара Загора. Направил е пълни самопризнания, като част от отнетите вещи са намерени и иззети. Спрямо старозагореца е взета постоянна мярка „задържане под стража“.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил