Понеделник, 25 Яну 2021
    
Бургас Крими

Копач на криптовалута задържаха в Българово

  07.10.2020 13:13  
Копач на криптовалута задържаха в Българово

Криминалисти и специалисти от EVN  - Бургас са извършили проверка в наето от 33 –годишен бургазлията двуетажно помещение, разположено на ул. «9-ти септември» в Българово. Причината за проверката са подозрително високите сметки за ток, съобщават от ОДМВР.

В помещението са намерени и иззети 75 майнери за различни крипто валути / 45 «копача» за биткойни и 30 за друг вид круптовалута/, множество видео карти, вентилатори и платки, всички захранвани с електроенергия.

Служителите от EVN констатирали неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа, в следствие на което дружеството е ощетено в значителни размери / по предварителни данни се касае за близо 70 000 лв. месечно/.

Бургазлията отказал съдействие на полицейските служители и направил опит да осуети полицейската проверка на наетото от него помещение. Задържан е за срок от 24 часа. Майнерите са иззети по образуваното досъдебно производство. Работата по случая продължава под прякото ръководство и наблюдение на Бургаска районна прокуратура. 

Бургазлията е задържан за срок до 24 часа от служители на отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас по образувано досъдебно производство за кражба на ел. ток.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил