Четвъртък, 28 Яну 2021
    
Любопитно

Община Бургас се включва в Световния ден на ходенето тази неделя

  02.10.2020 17:27  
Община Бургас се включва в Световния ден на ходенето тази неделя

Бургас се присъединява към националната спортна проява "Световен ден на ходенето" на 4 октомври, неделя. Дестинацията в морския град ще бъде крайбрежната алея в Приморски парк. Определеният маршрут се простира от пешеходната зона на Пристанище - Бургас до зоната на бургаските солници. Мястото е едно от най-предпочитаните от бургазлии за различни видове спорт и физическа активност.

В проявата могат да се включат всички желаещи, без ограничение във възраст, пол, ниво на физическа подготвеност, както и хора в неравностойно положение. Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания с физически активност и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

Запечатайте момент от своето участие, като изпратите снимка или видео на имейл [email protected] или ги споделите директно на фейсбук страниците на Община Бургас - https://www.facebook.com/Burgas.Municipality и Българска Федерация спорт за всички - БФСВ - "обичам да спортувам",  и/или  слоган "аз подкрепям спорта и спортувам в Световния ден на ходенето". По този начин ще дадете своя принос в популяризирането на ходенето като ефективна и лесна за практикуване двигателна активност за всички.

Инициативата се осъществява под патронажа на министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Бъдете активни, усетете удоволствието от спорта и се насладете на хубавото време, което ни очаква през уикенда, с разходка и добро настроение!

 

* Световен ден на ходенето се организира от Българска федерация спорт за всички за 28-ми пореден път, с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта. Денят на ходенето е проява от Държавния спортен календар на федерацията за 2020 г. и Националната програма за физическа активност и развитие на българското население "БУЛФАР'2020". Световният ден на ходенето е кампания от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА. То има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на най-лесно достъпната и естествена форма на физическа активност - ходенето. В България се провежда ежегодно от 1993 г. в цялата страна. В световен мащаб, програмата се подпомага от Международния олимпийски комитет, който всяка година финансира проявата в отделни страни. 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил