Сряда, 27 Яну 2021
    
Спорт

Уволниха Викторио Павлов от „Нефтохимик“ заради напрежение с играчите

  02.10.2020 13:38  
Уволниха Викторио Павлов от „Нефтохимик“ заради напрежение с играчите

Михаил КОЛЕВ

 

Викторио Павлов вече не е треньор на „Нефтохимик“ (Бургас), научи вестник „Черноморски фар“. Новината потвърди и Андрей Рунчев, председател на Борда на директорите в клуба. Причината за раздялата със софийския специалист е напрежение между него и играчите. Черешката на тортата е била след края на двубоя от Купата на България между „Ботев“ (Ихтиман) и „Нефтохимик“, който „шейховете“ отпаднаха след загуба с 0:2.

Рунчев потвърди, че след последните двубои на „нафтата“ е имало пререкания между играчите на тима и Павлов. Заедно с него си тръгва и изпълнителният директор Петко Медвецки.

„Разделихме се с Викторио Павлов, тъй като резултатите на отбора са срамни,а играта не е такава, каквото трябва да бъде. В един момент бе очаквано да се стигне и до напрежение и подмятания между треньора и футболистите. Мачът в Ихтиман преля чашата на търпението, тъй като ако се бяхме класирали напред за Купата щяхме да посрещнем ЦСКА. Много хора ми се обаждат и ми казват как съжаляват, че не сме успели да се изправим срещу отбор, който играе в групите на Лига Европа. Аз също много съжалявам за пропуснатата възможност“, каза още Андрей Рунчев.

Той допълни, че в момента най-важно е обстановката в „Нефтохимик“ да се успокои и отборът да започне да печели мачове. Бургазлии се намират на последното място във Втора лига с едва 2 точки в актива си.

Все още не се знае кой ще застане начело на „шейховете“, като до назначаването на нов треньор мястото на Викторио Павлов ще бъде поето от Николай Кръстев. Следващият мач на тима е на 17 октомври, когато „Нефтохимик“ гостува на „Струмска слава“. Преди това бургаският клуб ще запише служебна победа срещу „Витоша“ (Бистрица), след като „бистришките тигри“ обявиха преди дни, че прекратяват своето участие във Втора лига.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил