Сряда, 27 Яну 2021
    
Бизнес

Продължават да се търсят сервитьори, бармани и готвачи

  02.10.2020 10:40  
Продължават да се търсят сервитьори, бармани и готвачи

Дона МИТЕВА

Въпреки края на недотам успешния туристически сезон по Черноморието, търсенето на сервитьори, бармани, готвачи, миячки в Бургас продължава. Само от последните няколко дни обявите в специализирани издания доказват липсата на такава работна ръка или пък нежеланието на хората с подобни умения да работят при условията на пандемия.

Например в едни от последните обяви четем, че ресторант „Триумф“ търси сервитьори, работник студена кухня и миячка; кафене  в центъра на Бургас иска да назначи на трудов договор сервитьорки или сервитьори. „Ин“ бар търси готвач и обещава добро заплащане, като предлага и фирмено обучение и работа в добър екип. Същата фирма търси и сервитьори. Бистро в квартал „Славейков“ също се нуждае от сервитьори и то да бъдат назначени на постоянен трудов договор, защото заведението работи целогодишно.

Търси се и управител на нощен клуб, кандидатът трябва да е креативен, комуникативен и с добра визия.

В обявите от последните дни не липсват и такива за продавачи в различни магазини или пък за гледане на възрастни хора или деца. Шофьорите-снабдители също са търсени, както и такива за товарни  и хладилни камиони.

Екзотична е обявата, чрез която се търси инструктор по обща физическа подготовка, армейски стил. Работата е временна, от 2 до 19 октомври. Обещава се заплащане от минимум 1500  лева за периода от десет дни, а опитът от работа в армията, полицията или други специализирани силови структури е от предимство.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил