Сряда, 27 Яну 2021
    
Бургас Общество

Топлото време се завръща

  02.10.2020 08:23  
Топлото време се завръща

Днес над страната ще бъде предимно слънчево, сутринта студено. На много места в котловините има мъгли, които до обяд ще се вдигнат.

През деня ще бъде с разкъсана облачност и слаб до умерен вятър от югозапад. Ще започне да се затопля. Ще започне затопляне и максималните температури ще са между 23 и 28 градуса.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността – предимно висока. Ще духа до умерен югозападен вятър и с него ще се настанява по-топъл въздух. Максималната температура на 1200 метра ще е около 18 градуса, на 2000 метра – около 10 градуса.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: между 24 и 27 градуса. Температурата на морската вода е 22-23 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

През следващите дни преносът на топли въздушни маси от юг ще продължи. В неделя и понеделник и вятърът ще се усили, а температурите ще се повишат чувствително

През почивните дни ще се задържи предимно слънчево; в понеделник над Западна България облачността ще се увеличи и по-късно през деня на отделни места в северозападните райони ще превали.

В понеделник в цялата страна максималните ще са близки до 30 градуса, а в районите, чувствителни на южен вятър ще достигат до 35 градуса.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил