Четвъртък, 28 Яну 2021
    
Бургас Култура

Бургас отбелязва Деня на поезията с цял месец, посветен на литературата

  01.10.2020 12:53  
Бургас отбелязва Деня на поезията с цял месец, посветен на литературата

Есенните литературни празници в Бургас ще бъдат открити днес, в Международния ден на музиката и поезията - 1-ви октомври, от 18.00 часа в Дома на писателя /ул. "Вола" 1/ с музикално-поетичен спектакъл на режисьора Симеон Димитров и на Добрина Топалова. В него ще вземат участие любими бургаски актьори от Димитрина Тенева, Стоян Памуков и Алекс Анмахян. Музикалното оформление ще бъде под звуците на цигулката на Йордан Ковачев.

Тазгодишната програма на литературните празници, която ще продължи до 29-ти октомври, отново е наситена с интересни поетични и белетристични вечери и премиери.

Вечерта, посветена на бургаската поезия - "Отложена е есента", ще се проведе на 5 октомври от 18.00 часа с актьорите Невена Цанева и Тони Минасян.

Иван Гранитски ще представи на 7 октомври "Романът на Захарий" на автора Любомир Котев, а Недялко Йорданов и д-р Елена Алекова ще представят поетичната книга на Атанас Капралов "Приближаване до взрива" на 8 октомври.

На 15 октомври Георги Райков ще представи книгата "Автобиографични изповеди", с която ще бъде отбелязана 140-та годишнина от рождението на Петко Росен.

Проф. Михаил Неделчев ще запознае публиката на 20 октомври с новото юбилейно фототипно издание на първа книжка и своята съавторска книга с Елка Трайкова - "100 години списание "Златорог".

Разказите "Рибки мренки" на Гергана Стоянова ще бъдат представени от Ваньо Вълчев на 22 октомври от 18.00 часа, а на 26 октомври ще ни запознае с романа на Мина Кръстева - "Градежът".

Литературните празници ще бъдат закрити на 29 октомври с "Морски смях" - специално издание за вечерта на хумора с участието на актьора Стоян Памуков и акустичния сет на Мариана Добрева.

Вижте ТУК пълната програма на тазгодишните Есенни литературни празници.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил