Неделя, 25 Oct 2020
    
Бургас Култура

Бургас отбелязва Деня на поезията с цял месец, посветен на литературата

  01.10.2020 12:53  
Бургас отбелязва Деня на поезията с цял месец, посветен на литературата

Есенните литературни празници в Бургас ще бъдат открити днес, в Международния ден на музиката и поезията - 1-ви октомври, от 18.00 часа в Дома на писателя /ул. "Вола" 1/ с музикално-поетичен спектакъл на режисьора Симеон Димитров и на Добрина Топалова. В него ще вземат участие любими бургаски актьори от Димитрина Тенева, Стоян Памуков и Алекс Анмахян. Музикалното оформление ще бъде под звуците на цигулката на Йордан Ковачев.

Тазгодишната програма на литературните празници, която ще продължи до 29-ти октомври, отново е наситена с интересни поетични и белетристични вечери и премиери.

Вечерта, посветена на бургаската поезия - "Отложена е есента", ще се проведе на 5 октомври от 18.00 часа с актьорите Невена Цанева и Тони Минасян.

Иван Гранитски ще представи на 7 октомври "Романът на Захарий" на автора Любомир Котев, а Недялко Йорданов и д-р Елена Алекова ще представят поетичната книга на Атанас Капралов "Приближаване до взрива" на 8 октомври.

На 15 октомври Георги Райков ще представи книгата "Автобиографични изповеди", с която ще бъде отбелязана 140-та годишнина от рождението на Петко Росен.

Проф. Михаил Неделчев ще запознае публиката на 20 октомври с новото юбилейно фототипно издание на първа книжка и своята съавторска книга с Елка Трайкова - "100 години списание "Златорог".

Разказите "Рибки мренки" на Гергана Стоянова ще бъдат представени от Ваньо Вълчев на 22 октомври от 18.00 часа, а на 26 октомври ще ни запознае с романа на Мина Кръстева - "Градежът".

Литературните празници ще бъдат закрити на 29 октомври с "Морски смях" - специално издание за вечерта на хумора с участието на актьора Стоян Памуков и акустичния сет на Мариана Добрева.

Вижте ТУК пълната програма на тазгодишните Есенни литературни празници.


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил