Вторник, 26 Яну 2021
    
Бургас Любопитно

Ракия „Берданковица" печели все повече почитатели

  29.09.2020 10:46  
Ракия „Берданковица\

Дона МИТЕВА

Собственикът на ракия „Берданковица"  Антон Берданков тази година започна сериозно производство. Както самият той рекламира от години произвежданата напитка: „Традиция с уникална рецепта, превърнала се в реално производство. Българска златна напитка за ценители! Семейната ракия „Берданковица“ утвърждава традиции и майсторство, с цвят на светъл кехлибар и хармонично съчетан вкус, златната напитка подхожда на всяка българска трапеза. Автентичността на българския вкус е постигнат с голямо внимание към всеки детайл от специално подбрания сорт грозде до спецификата на мястото, където е отгледано“.

Етикетът на напитката съхранява в себе си историята на рода, заселил се в Сунгурларе  и един от дедите, който умело е боравил с пушката „Бердана“. От там тръгва и името на рода, а сега и името на ракията. Кръстосаните пушки на етикета дават ясна представа и на невежите ценители на високоалкохолната напитка за замисъла на собственика.

Преди години „Черноморски фар“ първи обърна внимание на заниманието на тогавашния общински съветник и амбицията му да създаде своя марка. Около производството на „Берданковица“ Антон завъди много приятели, а и конкуренти, които също се хвалят с умението да направят качествена ракия.

Сега, по време на пандемията, кехлибарената течност вече се рекламира и като противовирусен еликсир. Нейният производител обаче не пропуска да предупреди да се консумира „Отговорно и с мярка“.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил