Събота, 30 Яну 2021
    
Бизнес

Намаляват концесионните такси на плажове за сезон 2020

  23.09.2020 10:40  
 Намаляват концесионните такси на плажове за сезон 2020

Министерският съвет прие Решение за намаляване размера на дължимите концесионни възнаграждения за 2020 г. по договори за концесия за морски плажове, по които са заплатени дължимите концесионни възнаграждения за 2020 г. преди 30.05.2020 г. съобщават от правителствената пресслужба.

С друго правителствено решение се намалява размерът на дължимите концесионни възнаграждения и концесионни плащания за 2020 г. по договори за концесия за морски плажове, за които плащането предстои.

Чрез Преходните и заключителни разпоредби на Закона за изменение и допълнение на Закона за здравето /ПЗР на ЗИД на 33/ бе въведено задължение концесионерите на морски плажове да предоставят плажните принадлежности (чадъри и шезлонги) на цени, намалени с не по-малко от 50 на сто от цените за сезон 2019 г. или от максималните по съответния договор.

Също по силата на приетите ПЗР на ЗИД на 33 се даде възможност чрез намаляване на концесионното възнаграждение стопаните на морските плажове, въпреки изключително сложната обстановка, създадена след пандемията, да се справят със задължението си да осигуряват задължителните дейности по водно спасяване, медицинско обслужване и сериозното завишените мерки за санитарно-хигиенно поддържане на морските плажове.

Намаляването на концесионното възнаграждение е в съответствие с намалението на плажните принадлежности (чадъри и шезлонги) и се прилага само в случай, че концесионерът е изпълнил изискването да предоставя през целия летен сезон 2020 г. плажните принадлежности- чадъри и шезлонги, на цени не по-високи от заявените от него за сезон 2020 г. съгласно уведомлението му по § 23, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на Закона за здравето.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил