Понеделник, 25 Яну 2021
    
Бургас

Английската получи ключ като подарък за историческия си първи учебен ден

  15.09.2020 14:52  
Английската получи ключ като подарък за историческия си първи учебен ден

Михаил КОЛЕВ

 

Исторически бе днешният първи учебен ден за Английската гимназия „Гео Милев“ в Бургас. От тази учебна година училището вече е в нова сграда и ще се помещава в базата на бившето СУ „Добри Чинтулов“. Директорката на гимназията Жасмина Нейчева поздрави ученици и учители, определяйки новия випуск като „особен“.

„Не знам дали разбирате колко особен випуск сте вие, нашите нови ученици. Вие сте първите, които ще дойдат в това училище, които ще дойдат на неговия нов адрес. Имате една сграда, която 5 години ще зареждате само с положителни знания и енергия“, каза тя.

Нейчева допълни, че са създадени всички условия, за да се опази здравето на всички, които работят и учат в сградата.

И тъй като в нова къща винаги се ходи с подарък специалният гост на откриването на учебната година - зам.-кметът Весна Балтина бе приготвила и символичен такъв за директорката на Английската. Балтина й връчи ключ, чрез който тя и останалите учители да отключа сърцата на учениците. Върху подаръка бе изписан и надпис „Мечтайте“, а Весна Балтина пожела на новия випуск в „Гео Милев“ да не се страхуват, тъй като само така ще могат да сбъднат мечтите си.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил