Вторник, 26 Яну 2021
    
Бургас

Гайди огласиха тържеството за първия учебен ден на СУ „Добри Чинтулов“

  15.09.2020 14:16  
Гайди огласиха тържеството за първия учебен ден на СУ „Добри Чинтулов“

Дона МИТЕВА

СУ „Добри Чинтулов“ посрещна новата учебна година в сградата на съседното училище „Йордан Йовков“. С много усмивки, цветя и положителна емоция първолаци и петокласници прекрачиха прага на новата за тях сграда.

Директорката инж. Милена Дренска каза в своето слово: „Днес е денят, в който бъдещето на България изпълва училищните дворове. За първокласниците това е първият път, в който навлизат в света на училището, а за дванадесетокласниците  последния, преди да прекрачат в света на възрастните. Този ден е празник за всички нас, защото  е символ на стремежа на българина към духовност, към наука, към просвещение. Училището е храмът, който събира в себе си знание, наука и изкуство, пътешествие и откривателство. Доброто и качествено образование и изграждане на ценностна система, възпитава младите хора, а те са нашият капитал за утвърждаване на България  като модерна европейска държава“

Всички си пожелаха истински успешна учебна година, с много нови приятелства и силна вяра в науката.

Към поздравленията се присъедини и малката Тея Иванова, първокласничка, която с много вълнение изрецитира стихче за това колко е отговорна задачата на ученика.

Вълненията на родителите бяха споделени от Стойна Христова. Тя се обърна към присъстващите с пожелани за успешна година. „Този ден събира в едно безгрижието на младостта и опита на мъдростта. Това е ден, който отбелязваме с радост и надежда. Надежда за по-добро бъдеще за децата ни“.

Своето майсторство в овладяването на народната песен, музика и танц показаха пред присъстващите ученици от специализираните паралелки. С техните изпълнения те направиха неповторим старта на учебната година.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил