Понеделник, 25 Яну 2021
    
Бургас

За 41. път би звънецът в СУ „Йордан Йовков“

  15.09.2020 13:47  
За 41. път би звънецът в СУ „Йордан Йовков“

Дона МИТЕВА

 

Четиридесет и първата учебна година посрещат в Средно училище „Йордан Йовков“. Първокласници и петокласници заедно със своите родители присъстваха на мило тържество в двора на училището. Празникът бе уважен и от началника на Регионалното управление на образованието - инж. Виолета Илиева.

СУ „Йордан Йовков“ от тази учебна година дели една сграда със СУ „Добри Чинтулов“. Освободената сграда в бургаския квартал „Изгрев“, с решение на ОбС, Общината предостави на Английската гимназия.

„Четиридесетата година бе нестандартна, но ние се справихме отлично. Спечелихме национални програми, международни проекти по „Еразъм“, обновихме материалната база, повишихме своята дигитална компетентност и днес на 15 септември казвам „Добре дошли и на добър час“ на първолачетата и на учениците от пети клас, които започват нов етап“, каза в поздравлението си директорката Анна Пенева.

Инж. Виолета Илиева поздрави родители, деца и учители: „Днес ще бъде  незабравим ден за най-малките - тези, които прекрачват  прага на училището. Те ще се срещнат с много учители и ще влязат в обновени класни стаи. Аз се обръщам към всички родители, които проявиха мъдрост и философски подход към всичко това, което се случи в края на годината. СУ „Йордан Йовков“ да бъде приемник на СУ „Добри Чинтулов“, като двете училища съвместно да продължат образователния процес. Най-голяма заслуга за това имат и учителите, които се лишиха от лятната си отпуска и преобразиха сградата на това училище. Скъпи родители, бъдете не само родители, но и приятели на вашите деца. В тази необичайна обстановка, в която започва учебната година, вие ще трябва да изпълнявате и ролята на приятел. Всеки ден да напомняте за мерките и правилата, които трябва да се спазват в училище. Мисля, че всички заедно ще успеем да преодолеем тези препятствия, които стоят пред новата учебна година. На добър час! Всички нека да сме здрави и с много успехи“.

Екипът на училището получи поздравителни адреси от кмета на Бургас - Димитър Николов, областния управител - Вълчо Чолаков,  проф. Севдалина Турманова, председател на Общинския съвет, евродепутата Асим Адемов, Весела  Иванова, председател на Съюза на работодателите в системата, Антоанета Стоянова, директор на Регионалния център по приобщаващо образование.

Нина Коралска, майка на първокласник, поднесе поздравление от името на родителите. „С почит и респект към учителската професия ви желая здраве и духовни сили, упоритост и заслужено удовлетворение от любовта и уважението на  вашите ученици“, обърна се тя към учителите.

 Донка Терзиева е учител на първи клас, затова с особено вълнение посреща този 15 септември: „Всичко е готово за децата, съобразено е с мерките за сигурност. Надяваме се да имаме една успешна учебна година“.

Инж. Илиева, водена от директорката на училището, посети класните стаи и се убеди лично в прекрасната среда, в която ще работят "йовковчетата" тази учебна година.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил