Понеделник, 25 Яну 2021
    
Бургас

Зам.-министър на първия учебен ден в Механото: Може пак да преминем към дистанционно обучение

  15.09.2020 13:21  
Зам.-министър на първия учебен ден в Механото: Може пак да преминем към дистанционно обучение

Михаил КОЛЕВ

 

Днес си пожелах да имаме здрава година и възможно най-дълго да бъдем в училище, защото трудното тепърва предстои и може пак да преминем на дистанционно обучение, но аз си мисля че вие, учениците и учителите, имате тази готовност. Това заяви на откриването на новата учебна година в ПГМЕЕ зам.-министърът по образование Карина Ангелиева.

Тя добави, че е изключително впечатлена от гимназията и дори и се е приискало ако може отново да се върне в класната стая. Ангелиева добави, че въпреки пандемията и сериозните предизвикателства, всички трябва да бъдем отговорни и сериозни.

„Ще запомним 2020 година и думата КОВИД. След нова година ще забравите много неща, но след време ще споделяте на вашите деца как сте ходили с маски. Но за мен е много по-важни вие да помните някой ден как тук сте поели по новите стъпки в науката“, каза още зам.-министърът към учениците.

Директорката на Механото инж. Роза Желева също обърна внимание на факта, че предстои една трудна и необикновена учебна година, изпълнена с много неизвестности. Инж. Желева получи като подарък от министър Ангелиева символичен учебен звънец. 

„Днешният 15 септември е различен. Радостният трепет е принесен с известна доза тревога. Защото се намираме в извънредна ситуация, която изисква да следваме определени правила, свързани с опазване на нашето здраве. Предстои ни трудна и необикновена учебна година, изпълнена с много неизвестности, КОВИД-19 и може би още нещо... Тази пандемия се оказа голямо изпитание за нас, не само физически, но и духовно“, заяви още тя. 

Пред осмокласниците на ПГМЕЕ бе представен и новият автомобил BMW, серия 3, модел 2019, на който част от тях ще водят практичните си занятия. Автомобилът е резултат от съвместните усилия на Община Бургас, ПГМЕЕ и представителят на BMW - „Бова Кар“.

Луксозното возило е без номер на шаси, тъй като е предназначен само за учебни практики. Той ще бъде изложен още сега в една от работилниците на Механото, заедно с диагностична апаратура и лаптоп, предоставени напълно безвъзмездно от „Бова Кар“. Обучението на учениците ще бъде свързано с диагностика, ремонт и поддръжка на най-съвременните и актуални системи на автомобила като преди това, учителите също ще преминат обучение от инженерите в сервиза на "Бова Кар" за работа с новите софтуерни решения на автомобила.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил