Сряда, 12 Яну 2022
    
Средец

Осигуряват таблети за социалните центрове в Средец

  13.09.2020 13:07  
Осигуряват таблети за социалните центрове в Средец

Михаил КОЛЕВ

 

Социалните центрове в Средец ще имат таблети, на които да се обучават децата от 1 до 12 клас. Договорът вече е подписан и той е на стойност 9900 лева. Проектът е финансиран чрез фонд „Социална закрила“ на Министерството на труда и социалната политика.

„В рамките на тези 9900 лева ще се осигурят технически средства за подпомагане на образователния процес на децата и младежите в тези центрове за настаняване от семеен тип. С това целим да осигурим непрекъснат образователен процес на децата, настанени в социалните услуги от 1 до 12 клас и да се подпомогне тяхната самостоятелност.

С подкрепата за усвояване на учебния материал целим да повишим шансовете им за успешно завършване на учебната година, преминаване в следваща форма на обучение, а за някои от тях възможност за придобиване на степен на образование. Пусната е обява и в момента се събират оферти. Ще направим всичко възможно до началото на новата учебна година техническите средства да са налични и децата да не изпуснат нищо от учебния материал“, каза пред вестник „Черноморски фар“ кметът на община Средец инж. Иван Жабов.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения
Кунчев: Очевидно е, че сме в най-тежката фаза на четвъртата вълна
  10.10.2021 08:40      

Ще бъдем третирани като държава, в която не е желателно да се ходи, заяви главният държав