Четвъртък, 28 Яну 2021
    
Бургас Фарът на 100

За стогодишнината на „Фара“ деца направиха работилничка за лодки

  11.09.2020 13:21  
За стогодишнината на „Фара“ деца направиха работилничка за лодки

Дона МИТЕВА

Деца от бургаския квартал „Изгрев“ споделиха празника на вестник „Черноморски фар“.  С организацията от страна на Народно читалище „Изгрев“ те участваха в работилничка за шапки и лодки от вестници.

Събитието се проведе пред библиотека „П.К. Яворов“ на улица „Алеко Богориди“. То е част от празничната програма за отбелязване на стогодишнината на вестника. Пред библиотеката бе подредена изложба „Първи страници на вестника“, организирана съвместно с Регионалната библиотека.

На минувачите бе раздадена специалната притурка, издадена за юбилея. Към децата се присъединиха и и минувачи.

Под вещото ръководство на председателката на занаятчийската камара Майя Стоянова и журналисти от вестника, децата се научиха да сгъват стари броеве на Фар-а по подходящия начин за да се получат шапки и лодки. Научиха също и за това каква е ролята на  медията и се запознаха с хората, които правят вестника.

В детската работилничка участие взе и Яна Кършийка, директор на Регионалната библиотека.

С много настроение и разговори за вестници и книги неусетно се изтърколи час. Снимки за спомен и подарени лодки и шапки на всички се превърнаха в част от празника.

Издателят Димитър Николов и главният редактор Силвия Шатърова получиха специално поздрави от децата. Към добрите пожелания се присъединиха и управителя на хотел „Аква“ Борис Минчев, граждани и гости на Бургас.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил