Сряда, 10 Фев 2021
    
Созопол

Община Созопол стартира процедура по разработване на План за интегрирано развитие

  08.09.2020 17:54  
Община Созопол стартира процедура по разработване на План за интегрирано развитие

       Планът определя средносрочните цели и приоритети за устойчиво развитие на общината и връзките ѝ с други общини в съответствие с интегрираната териториална стратегия за развитие на региона за планиране от ниво 2 и общия устройствен план на общината. В съответствие със стратегическата рамка за новия програмен период, ПИРО трябва да бъде съобразен и целите на Кохезионната политика на ЕС за периода 2021-2027 и да допринася в максимална степен към цел на политиката за сближаване 5 "Европа по-близо до гражданите" чрез насърчаване на устойчивото и интегрирано развитие на градските, селските и крайбрежните райони и на местните инициативи".

       За да бъдат идентифицирани най-съществените проблеми пред развитието на общината и населените места на нейна територия, потенциалите за развитие и оптималните мерки за тяхното адресиране от съществено значение е участието на жителите в разработването на стратегическия документ.

       За тази цел е изготвен въпросник, чрез който всеки може да даде своя принос с конкретни информация, препоръки и коментари, както и формулиране на мерки за устойчиво развитие на Община Созопол в периода 2021-2027 г.

  Анкетата е анонимна и може да бъде попълнена онлайн на следния линк:

       https://www.surveyrock.com/ts/DA5PGD

        , както и на хартиен носител в Центъра за административно и информационно обслужване (фронт офис) в сградата на Община Созопол.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
проф. Димитър Луджев-Големият проблем на българския преход е, че създадохме формална демокрация
  10.11.2020 15:12      

От нея прозира един партийно-клиентелистки модел на управление