Вторник, 26 Яну 2021
    
Крими

Наркотрафикантите на кока за 5 млн. лева остават на топло

  08.09.2020 14:16  
Наркотрафикантите на кока за 5 млн. лева остават на топло

Георги РУСИНОВ

 

Обвинените в държане на 18 килограма кокаин предназначен за Турция остават в ареста. 51-годишният Николай Георгиев и 40-годишната Стоянка Драгнева днес се изправиха пред съда по обвиненията си. По-тежкото е това за трафика, за което ги грози затвор от 15 до 20 години и солена глоба.

В залата стана ясно, че колата, в която служителите от Агенция „Митници“ на ГКПП-Малко Търново откриват рекордното количество дрога е на Стоянка, но купена и подарена от Николай. Кокаинът е оценен на пазарна цена за около 5 милиона лева. Отново Николай заплатил и експресното изваждане на задграничен паспорт на безработната си съучастничка.

Наблюдаващият прокурор Мануел Манев поиска постоянното им задържане в ареста, като се обоснова, че има реална опасност двамата да извършват друго престъпление, или да се укрият. Един от мотивите му за твърдението му бе, че са обвинени в тежко престъпление според закона.

По време на проверката на границата, двамата се държали странно според държавният обвинител. Георгиев се опитал на два пъти да избяга, а след това ударил служебното куче в носа. Обвиняемият и адвоката му отрекоха това да е истина. Напротив дори двамата с Драгнева били настояли проверката да бъде извършена по-бързо. Според Манев обаче и двамата твърдели, че колата няма резервна гума, а именно там в тайник е била скрита дрогата – в 17 пакета.

Защитниците на двамата обясниха, че клиентите им са с чисто съдебно минало и поискаха те да бъдат оставени под „домашен арест“. И двамата имали постоянни адреси, където могат да бъдат намерени от разследващите органи по всяко едно време.

В последната си дума Георгиев и Драгнева отрекоха да са знаели какво е имало в колата.

След като прецени фактите по делото, съдия Ангел Гагашев наложи най-тежката мярка за неотклонение на обвиняемите, а именно „задържане под стража“.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил