Вторник, 26 Яну 2021
    
Крими

Контрабанда на кокаин за 5 млн. лева спряха на границата

  06.09.2020 13:43  
Контрабанда на кокаин за 5 млн. лева спряха на границата

Георги РУСИНОВ

 

Огромно количество кокаин е било задържано на границата с Турция, стана ясно от брифинг на Окръжна прокуратура – Бургас. На ГКПП-Малко Търново вчера, около 6:30 часа, автомобил е бил спрян за проверка на база анализ на риска. Открити са 17 пакета кокаин, с тегло 18 килограма, съобщиха Иван Пасков и Васил Инджов от ТД „Агенция Митници“. Рекордното количество наркотик е намерено в тайно помещение в багажника. Задържани са мъж на 51 години от Бургас, с адресна регистрация във Варна и жена на 40 години.

„Това количество предполага доста голяма обществена опасност на престъплението, което от вчера е предмет на разследване. Кокаинът възлиза на повече от 5 милиона лева“, обясни прокурор Георги Чинев.

Наблюдаващият прокурор Мануел Манев добави, че на двамата задържани са повдигнати две обвинение – за притежание с цел разпространение и за контрабанда. Двамата са с чисто съдебно минало, като жената е неосъждана, а мъжът е реабилитиран. Грози ги затвор от 15 до 20 години и парична глоба по второто обвинение, което е по-тежко наказуемо от закона.

„Задържани са за 72 часа. Ще им се поиска постоянното задържане под стража. Извършени са претърсвания на имотите им, като в единия от тях са открити вещи, които имат отношение към престъплението. Иззети са и пари“, каза Манев.

Тепърва ще бъдат извършвани експертизи и ще се проверява дали и други лица имат съпричастност към престъплението.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил