Понеделник, 25 Яну 2021
    
Мнения

Корнелия Нинова: В цял свят правителствата се опитват да спасят икономиката, българското правителство я убива

  05.09.2020 16:10  
Корнелия Нинова: В цял свят правителствата се опитват да спасят икономиката, българското правителство я убива

“В условия на тежка икономическа криза и още по-тежка социална, която се задава, върху бизнеса, малките и семейни фирми се упражнява неимоверен натиск. Случаят с Хиполенд не е единствен. До нас достигна информация, че на хора, присъствали на протеста са снемани лични данни и след това са изпращани проверки, включително от фонд Земеделие.” Това заяви Корнелия Нинова.

“Спрете рекета върху хората. В цял свят правителствата се опитват да спасят икономиката, българското правителство я убива.”, поясни Нинова. Тя допълни, че  има множество сигнали, че кандидатствали по мярката 60/40 са подлагани на масови проверки за десет години назад, като това е накарало много от тях да се отказват от помощта и са предпочели да затворят фирмите си.

“Десетки хиляди работници останаха без препитание. Никой инвеститор няма да дойде в страна, където държавната машина се използва за заплахи и изнудване.”, подчерта кандидатът за председател на БСП втори мандат. Нинова отбеляза, че административният рекет над работещите фирми  и наказателните акции срещу непослушните е удар по и без това сриващата се икономика. Тя посочи и още един аргумент за оставка на Борисов: “Колкото повече стои, толкова повече вреди. Готов е да остави след себе си и потоп, но да остане още няколко месеца на власт. Оставката му е задължителна и спасителна за България.”

Корнелия Нинова се срещна със социалисти и симпатизанти в Добрич в рамките на кампанията за пряк избор на председател, където представи приоритетите си за партията и държавата.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил