Сряда, 27 Яну 2021
    
Общество

Вдигат заплатите на образователните инспектори

  02.09.2020 18:09  
Вдигат заплатите на образователните инспектори

С 15% се увеличават възнагражденията на служителите на регионалните управления по образованието. Промените влизат в сила със задна дата – 1 август. Това реши Министерския съвет.

Разходите на регионалните управления по образованието за тази година се увеличават с 878 900 лв. Тези средства ще отидат за повишаване на доходите на служителите. Общата им численост в 28-те РУО-та е 612 души.

„С решението се цели привличане и оставане на служители, които имат пряко отношение към организацията и контрола на учебния процес в условията на епидемичната криза, както и повишаване на мотивацията им. След въвеждането на извънредната епидемиологична обстановка в страната служителите от РУО организират, координират и подпомагат обучението на учениците от разстояние в електронна среда, както и контролират дейността на училищата и на детските градини. Друга тяхна задача е да си сътрудничат, с местните власти при контрола на спазването на противоепидемичните мерки след отварянето на детските градини през май 2020 г. и тяхното безопасно функциониране”, уточниха от пресслужбата на МС.

Служителите на РУО организираха безопасното присъствено провеждане на външното оценяване след седми клас и държавните зрелостни изпити след дванадесети клас в условията на пандемия. Предстояща задача пред регионалните управления на образованието е създаване на условия за нормално започване на новата учебната година при спазването на указанията на здравните власти за предпазване на децата, учениците и персонала в институциите от епидемията от коронавирус”, заключават от там.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил