Петък, 29 Яну 2021
    
Спорт

Созопол ще търси днес първа победа през новия сезон

  29.08.2020 16:54  
Созопол ще търси днес първа победа през новия сезон

Михаил КОЛЕВ

 

„Созопол” ще търси днес първа победа през новия сезон във Втора лига. „Небесносините” приемат от 19 часа на „Арена Созопол” тима на „Витоша” (Бистрица) в двубой от петия кръг на първенството. До момента созополчани имат две загуби и две равенства, като се намират на 15-то място във временното класиране. Срещат с бистришките „тигри” ще пропусне единствено Иван Янчев, който е получил контузия в коляното по време на тренировка тази седмица и ще отсъства около месец.

Пред вестник „Черноморски фар” изпълнителният директор на „Созопол” Румен Димов заяви, че се надява техният отбор да постигне успех днес, за да може по този начин да спадне напрежението в отбора.

„Стартирахме трудно шампионата, но с всеки изминал кръг подобряваме играта си. С изключение на двубоя с „Пирин” (Благоевград) в останалите срещи резултатът ни бяга и изпуснахме да вземем точки. Напражение в тима ни е нормално да има, тъй като все още нямаме победа, но вярвам, че срещу „Витоша” ще вземем своето”, каза още той.

Междувременно по време на паузата в шампионата, поради мачовете на националния ни отбор в Лигата на нациите, „Созопол” ще изиграе престижна контрола. Тимът на Маргарит Димов ще гостува в Разград, за да се изправи срещу хегемога в родния ни футбол през последното десетилетие „Лудогорец”. Проверката срещу „орлите” е на 3 септември от 18:30 часа.

„Лудогорец” ни поканиха, защото знаят какъв отбор сме и каква организация сме създали тук. Това ще е една изключително престижна и полезна за нас контрола, тъй като в състава ни има само шестима играчи, които са играли професионален футбол. Ще се стремим с подобни мачове да натрупаме самочувствие. По време на тази среща ще видим и как ще се представи един футболист, който ще е на проби при нас, но на този етап няма да споменем името му”, добави Румен Димов.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил